Forfatterarkiv

Poesimask_roskilde

De gule poesimaskiner indtager deres første bibliotek. 5. marts under Roskilde Litteraturfestival og en måned  frem bliver vist frem og finpudset inden de skal på 2 års biblioteksturne i Danmark.

IMG_2509

Mange børn var glade for maskinen.

Comments Ingen kommentarer »

IMG_5762

6.-7. februar blev den nybyggede Poesimaskine første gang testet af et ægte publikum. Det foregik på LittTalk, Vallekilde Højskoles litteraturfestival. Den nu gule maskine, med litteratur apps på den ene side og Poesimaskinen Blæk på den anden side, blev brugt flittigt henover weekenden.

IMG_5760
IMG_5753

Opstillingen af den nye mobile version.

 

Comments Ingen kommentarer »

Et hurtigt overblik over nogle af de forskellige nye værker af digital litteratur præsenteret på ELO14 i Milwaukee.

 

 

Comments Ingen kommentarer »

Så er poesimaskinen stillet op på  Media Arts Show, Hold the Light i Milwaukee. Nu venter vi på at udstillingen åbner.

Ink after print at Wisconsin University Milwaukee

 

Poesimaskinen “Blæk” er i version 2 oversat til engelsk af Aarhus universitet . Man kan følge brugernes digte på http://www.inkafterprint.dk/

 

Comments Ingen kommentarer »

Fra den 19. – 21. juni er Litteraturen finder sted inviteret til at deltage i konferencen ”Hold the Light”, der afholdes af Electronic Literature Organization (ELO) på The University of Wisconsin-Milwaukee. ELO er det vigtigste internationale forum inden for digital litteratur, og deres årlige event med konference, udstilling og oplæsninger fungerer som en årlig temperaturmåling på digital litteratur. Så hvad er mon årsagen til, at netop vi fra Roskilde Bibliotekerne bliver inviteret til at deltage?

Grunden er, at poesimaskinen ”Blæk” er blevet udvalgt til at indgå som et værk i udstillingen af aktuel, digital litteratur. CAVI i Aarhus har til lejligheden skabt en engelsk version af værket, og Søren Pold fortæller om Blæk og dens udviklingsperspektiver på konferencen. Det er med andre ord en stor anerkendelse af vores mangeårige arbejde med nye litteraturformer.

Konferencen i Milwaukee er en oplagt mulighed for at vise, hvad Roskilde Bibliotekerne kan indenfor digital litteratur. Desuden giver turen mulighed for at skabe kontakter og netværke med henblik på fremtidige, internationale projekter, først og fremmes EU-projektansøgningen ”Turn on literature”, som indsendes oktober 2014.

Udlandets interesse for poesimaskinen er blot ét ud af mange tegn på, at vi med Litteraturen finder sted har ramt et både vigtigt og aktuelt emne. Poesimaskinen har turneret rundt på danske biblioteker og konferencer og udlånes gennem Roskilde Centralbibliotek til andre biblioteker. Allerede nu er den booket frem til starten af 2015. Arbejdet med den digitale litteratur har også medført flere spændende samarbejder og henvendelser fra studerende i både ind- og udland. Desuden har det ført til flere udstillinger, senest den aktuelle

Comments Ingen kommentarer »

Sidste stop på poesimaskinen “Blæk”s minitour var Hovedbiblioteket i Nykøbing Falster. Om ganske få dage bliver det muligt for andre biblioteker at booke “Blæk” gennem bookingsiden på centralbibliotek.dk.

Poesimaskinen sendte sit sidste digt fra Nykøbing Falster Bibliotek den 23 oktober. Det  lød:

Hav d. 23.10.13 15.19.20 til 15.22.24

Det er noget med steder, som er fyldt til randen med spor fra ting, som er sket. Det var før diamanterne, endda før mine fingres bevægelse igennem skygger, igennem hår, igennem byplan efter byplan. Som at læse glemte aviser. Og vi vågnede. Det her er ingen leg.

Sådan her så mine drømme ud på det tidspunkt. Om landskabets forvandling og den hvide himmel og havets nuancer i gråt.

Læs med på blaek.netlitteratur.dk

 

Comments Ingen kommentarer »

Tirsdag (24 sept.) middag åbnede udstillingen ”Les littératures numériques d’hier à demain” (Digital litteratur fra i går til i dag), der vises frem til 1. december. Udstillingen består af eksempler på digitale værker, her er nogle af dem:

Timeline - Digitalt værk på BNFs udstilling
Between page and screen

Between page and screen

Timeline – Digitalt værk på BNFs udstilling

Ordgenerator app

Ordgenerator app

 

Udstilling BNF

Udstilling BNF

Comments Ingen kommentarer »

Chercher le texte  (23-28 september) – ELOs konference i Paris er ifølge organisationen bag er det den største begivenhed indenfor digital litteratur, der nogensinde har fundet sted i Europa. Over 200 kunstnere, performere og forfattere samles i Paris for at fremvise de nye former for litteratur. Hele arrangementet består af tre dele; en udstilling med digital litteratur på Nationalbiblioteket, der løber året ud; en performance-festival der foregår forskellige steder i byen; og den internationale konference organiseret af den amerikanske organisation for digital litteratur ELO. Det er første gang, ELO afholder deres konference i Europa.

Performance - Evolution

Mandag aften åbnede konferencen med en debat og seks performances i Pompidou Centret, hvor salen var fyldt.
Særligt to performances skilte sig ud. Johannes Heldén og Håkan Jonssons ”Evolution” og Fletcher & Lovelaces ”The Fetch”.
I ”Evolution” sidder de to performere på scenen og bagved dem vises en kode, først langsomt med blid musik og dernæst hurtigt og med mere kompliceret kode. Det understøtter oplæsningen, der bestod af to fortællespor. Det ene spor beskrev udviklingen af kunstig intellligens, der bliver stadig mere omfattende og det andet var digteren Heldéns tekster. De to smeltede sammen til sidst, hvor man hører, at digteren i 2013 opgiver at digte, fordi computeren nu selv kan skabe nye tekster. Mens oplæsningen foregår, projekteres koden op på skærmen og dækker den ene performers ansigt.
Performancen var samtidig poetisk og dyster, hvilket understregede det dystopiske indhold.

The Fetch

Performance - The Fetch

En anden spændende performance var ”The Fetch” af Fletcher & Lovelace.

Philippe Castellin & Jean Torregrosa performer ”Lectures numériques”

Og Philippe Castellin & Jean Torregrosas performance med titlen ”Lectures numériques”

Comments Ingen kommentarer »

I forbindelse med ferniseringen af Roskilde Bibliotekernes udstilling om tegnede blogs, fortæller Stine Spedsbjerg (Stindestregen.dk) her om forholdet mellem hendes eget liv og det tegnede liv.

Comments Ingen kommentarer »

 

Roskilde Bibliotek sætter fokus op tegnede blogs i perioden 5. september-30. september
Maren er tynd som en tændstik og Stine har et kæmpe hoved. Eller sådan ser det i hvert fald ud, når Maren Uthaug og Stine Spedsbjerg tegner sig selv på de populære blogs Stinestregen og Marens Blog. Kom og oplev de to kvinders tegnede fortællinger i bibliotekets nye udstillingsområde for digital litteratur. Stine Spedsbjerg har blogget på stinestregen.dk siden 2008. Hun er uddannet journalist og arbejder som freelance tegner og tekstforfatter.

Maren Uthaug har blogget på marensblog.dk siden 2009. I 2012 udgav Maren et udvalg af sine tegninger fra bloggen i bogen Ellers går det godt. Hun vandt desuden Politikens tegneseriekonkurrence i foråret 2013 og tegner nu en fast stribe i Politikens kulturtillæg under navnet; Ting, jeg gjorde.

Udstillingen
varer indtil den 30. september

Comments Ingen kommentarer »