Forfatterarkiv

20130925-110950.jpg

Dagens program finder sted på EndAD, en over 200 år gammel institution for kunst og design, hvor bl.a. Matisse og Rodin har gået. Senere i dag skal Søren Bro Pold (Aarhus universitet) holde oplæg om bl.a. poesimaskinen Blæk.

Comments Ingen kommentarer »

20130923-200819.jpg

Konferencen Cherchez le texte om digital litteratur er åbnet med en debat i Pompidou Centret mandag aften.

Comments Ingen kommentarer »

Alexandra Saemmer, der er associate professor i Information & Communication Sciences ved University Paris 8, holdt fredag eftermiddag oplæg om kriterier for udvælgelse af digitale værker.
Hun tog udgangspunkt i samlingerne skabt af Electronic Literature Organization og canadiske nt2. Væsentlige kriterier omhandler bl.a.: teknologiske aspekter ved værkerne (samlingerne skal vise variation i den teknologi, værkerne benytter, fx tablets, 3D protektioner osv. osv. ); værkerne skal gerne repræsentere den historiske udvikling i form og genre; de udvalgte værker skal have en æstetisk kvalitet; og der skal være en meta-teoretisk, refleksiv dimension ved værket.
Digital litteratur eksperimenterer ofte med uventede sammensætninger af tekst, bevægelse og hvordan man som læser kan manipulere med værket. Saemmer mener derfor, der også eksisterer et kriterie om ‘det uventede’, fx i forhold til tekst animation. Billedet viser et eksempel på dette med værket “Haha” af Dan Waber, hvor den menneskelige latter imiteres gennem tekstens glidende bevægelse fra side til side.

20121102-170931.jpg

Comments Ingen kommentarer »

Fredag formiddag på konferencen byder bl.a. på 3 forskellige oplæg om emnet “Writing different together”. Her er det performer og web udvikler Helen Varley Jamieson, der taler om UpStage, der er et site for online cyber performances. Her kan performers, der fysisk befinder sig forskellige steder over hele verden, performe i real-tid for et online publikum.
UpStage har også en tekst chat, hvor publikum kan bidrage med input til performancen, mens den finder sted. På den måde bliver performancen et samarbejde mellem publikum og performeren.
For at understrege denne pointe havde Helen Varley inviteret 3 personer, der kun var med online, til at kommentere på hendes oplæg undervejs, mens hun holdt det – og som vi som publikum kunne følge med i udviklingen af.

20121102-105308.jpg

Comments Ingen kommentarer »

Torsdag aften fra kl 20 – 23 var der forskellige performances i The Sculpture Court på Edinburgh College of Art. Her er det værket “Search Trilogy” af Johannes Auer, Beat Suter og Rene Bauer, der performes. Værket er udstillet på konferencen og ideen er, at man indtaster ord i SearchSonata 181, som så via en algoritme laver teksten om til et lyddigt, som derefter kan læses op som lyde, fx:
“itt ilb tit elt ib is i oz bol ofobi
u i i ei i u ee i i e ii
eet eet eett eet eett eet eeet”.

20121102-081304.jpg

Comments Ingen kommentarer »

Så er Elmcip konferencen “Remediating The Social” i gang! Her er det Nick Montfort, præsident for Electronic Literature Organization, der giver sin keynote præsentation. Han taler bl.a. om, hvordan programmering altid har været en social aktivitet, hvor folk har programmeret sammen.

20121101-150832.jpg

Comments Ingen kommentarer »

Tirsdag var førstedagen i studieturens tætpakkede program.

I modsætning til nogle af  de kommende dage var dagens aftaler alle i New York.

Vi mødte bl.a. Associate Professor ved Engelsk Instituttet på UC Santa Barbara, Rita Raley, samt researchede formidlingsløsninger på MoMA og oplevede et enestående værk i lobbyen hos New York Times.

Læs resten af dette indlæg »

Comments Ingen kommentarer »

‘Literature Taking Place’

The objective of this project is to develop concepts for presenting new literary trends to the public.

The focus is twofold: electronic literature, which has no physical form, and performance literature, which is experienced at a specific time and location. Libraries tend to overlook these new literary genres when presenting literature to the reading public, an oversight that ‘Literature Taking Place’ intends to remedy.

Læs resten af dette indlæg »

Comments Ingen kommentarer »

Af Mads Vestergaard

I det øverste højre hjørne af festivalpladsen, det lidt gemte hjørne hvor der ikke er nogen større scene, findes de haller, der dagligt bruges i forbindelse med Roskilde dyrskue. Mens festivallen spiller, er gulvet i hallerne dækket af sand og de er blandt andet hjemsted for Gloria scenen, der huser elektroniske koncerter af den mere eksperimenterende slags. Derudover finder en række forskellige kunstværker og installationer, der orienterer sig mod litteratur, sted i hallernes skygge. Her i blandt ”Tilfældigvis er Skærmen Blevet Blæk”.
– Læs resten ved at klikke på indlæggets titel

Comments Ingen kommentarer »

Roskilde Bibliotekernes hal – Poetry Hall – var meget velbesøgt. Det skønnes, at ca. 10.000 glade festivalgæster besøgte hallen i løbet af de fire døgn, festivalen varede

20120716-153307.jpg

  Læs resten af dette indlæg »

Comments Ingen kommentarer »