Arkiv for kategorien “Idekatalog”

Bibliotekerne i hendholdsvis Roskilde og Aarhus fprtæller her om deres ideer og erfaringer i praksis med at formidle digital og performancelitteratur.

Tid: Onsdag 20. marts 2013, kl. 10-17
Sted: Godsbanen i Aarhus, Remisen, Skovgaardsgade 3-5,
8000 Aarhus C
Tilmeld dig her

Kursusgebyr: 700 kr.
PROGRAM
09.00-10.00 Ankomst og morgenmad

10.00-10.15 Velkomst v. chef for Lokalbibliotekerne Britta Bitsch,
Borgerservice og Biblioteker, Aarhus og vicebibliotekschef Peter
Høybye, Roskilde Bibliotekerne

10.15-10.30 Performance/happening med Eva Tind Kristensen

10.30-11.00 Om aktuelle og nye litteraturformer i et historisk lys v. Tania
Ørum. Københavns Universitet

11.00-11.45 Nye formidlingsmåder – erfaringerne fra projektet Litteraturen
finder sted v. projektlederne Martin Campostrini, Roskilde
Bibliotekerne og Lise Kloster Gram, Aarhus Kommunes
Biblioteker samt Lise Vandborg, chefredaktør for Litteratursiden.dk

11.45-12.30 Contemporary literature and new technology v. Daniel Snelson,
University of Pennsylvania

12.30-14.00 Frokost og workshops

12.30-13.10 Elektronisk litteratur i praksis

13.15-14.00 Performancelitteratur i praksis

14.00-14.45 Bibliotekerne og de nye litteraturformer v. evaluatorerne Martin
Glaz Serup, Københavns Universitet og Søren Pold, Aarhus
Universitet

14.45-15.00  Performance/happening med Daniel Snelson

15.00-15.30 Kaffepause

15.30-16.15 Criteria for evaluating electronic literature v. Alexandra Saemmer,
L’université Paris 8

16.15-17.00 Konklusioner og afsluttende happening/performance med
Jens Blendstrup

Performance/happenings med internationale og danske forfattere.
Litteraturen finder steds idékatalog udgives i forbindelse med konferencen.

Comments Ingen kommentarer »

Den 9.november har Roskilde Bibliotek den store fornøjelse at byde velkommen til udstillingen In Words Drown I. Vi giver derfor ordet til Kurator og stifter af In Words Drown I, Mille Højerslev Nielsen.

“Findes der i litteraturen en kunstnerisk kerne, der kan udtrykkes uafhængigt af form?”
IN WORDS DROWN I er et kuratorisk virke, der undersøger litteraturens tværæstetiske potentialer og mulighedsrum. Målet er at opløse traditionelle idéer om, hvad litteratur er og kan. Læs resten af dette indlæg »

Comments Ingen kommentarer »

Vores eftermiddagsmøde foregår i en lille gård ved Kelly Writers House. Daniel Snelson er PHD studerende på Pennsylvania Universitet og skriver afhandling om databaser som Ubuweb og Pennsound. Han er redaktør på Ubuweb og Libertas Academica  og så er han performancekunstner, i avantgarde afdelingen. Vi møder ham på opfordring fra Charles Bernstein.

 

Daniel Snelson er dybt fascineret af nettet, af data og hvordan vi formidler dem. ’Jeg taler i links’, siger han og på vores søgende spørgsmål om en definition på ’elektronisk litteratur’, siger han, at al litteratur i dag teoretisk kan kaldes elektronisk, eftersom selv traditionelle værker skrives på computere..

For Snelson ligger fremtiden i korte events. Man skal give folk små bidder af information, som man altid kan bygge videre på. Hovedsagen er at det skal passe til ’contemporary tension spans’ – som altså ikke magter at fokusere så lang tid af gangen ;)

Og han nævner som vi har hørt flere gange på denne tur, at data er uinteressante indtil en person går ind i dem. Data er ikke noget i sig selv. Fremtiden ligger i at blive professionelle operatører – det kan gælde kunstnere, undervisere, eller i vores tilfælde biblioteksansatte og/eller frivillige tilknyttet institutionen, som fungerer som en slags datacurators og som kan guide brugerne gennem og frem til relevante data.

Snelsons verden udgår sådan set fra en bøgernes højborg, fra universitetet, men selv er han helt fokuseret på data i elektronisk form. Et af hans performances er fx at performe databaser.

For ham er verden helt naturligt elektronisk. Og den givne udfordring er at navigere i det.

Hvilket tydeligvis er sjovt.

 

Daniel Snelson på nettet

Comments Ingen kommentarer »

Torsdag gik turen til universitet i Philadelphia, hvor vi skulle se det berømte Kelly Writers House, som har til huse på Penn University. Vi skulle møde professor Al Filreis, som er direktør for Kelly Writers House og husets daglige leder Jessica Lowenthal. Al Filreis står desuden bag webmagasinet Jacket2 og sammen med Charles Bernstein står han bag lydarkivet PennSound. Kelly Writers House er omdrejningspunkt for undervisning i creative writing og er et centrum for forfattere og for litterære events.

Billede af Al Filreis

Vi mødte Al Filreis, som er direktør for Kelly Writer House

Læs resten af dette indlæg »

Comments Én kommentar »

Efter besøget på Brown University og en hurtig sandwich på banegården i Providence gik turen med lokalbanen til Boston, faktisk nærmere bestemt Cambridge hvor vi skulle mødes med Nick Montfort, professor i Media and Writing ved Massachusetts Institute of Technology. Montfort har en baggrund som programmør, og har lavet en lang række digitale værker.

Vi mødte Nick i The Trope Tank, hvor han har alle mulige gamle spilcomputere, som han blandt andet bruger til at skabe sine værker på. Ipads er ikke hans kop te.

Allerede som noget af det allerførste præsenterer Montfort os for sit seneste værk. Værket står på et bogmærke og lyder:

10 PRINT CHR$(205.5+RND(1)); : GOTO 10 Læs resten af dette indlæg »

Comments Ingen kommentarer »

 

Efter at have været oppe alt for tidligt, ankom vi dog fortrøstningsfulde til New Yorks Penn Station, blot for at konstatere at vore tog var en time forsinket. Den time endte med at blive til 1,5 inden vi sad på Toget på vej mod Providence For at besøge Professor og udøvende digital poet John Cayley på Brown universitet.

John Cayley underviser i Engelsk og Creative Writing. Cayley selv er ikke meget for ordet Digtal writing da de færreste har en ide om hvad det er, og da det i princippet kan dække over alt fra blogindlæg, tweets beskeder til programmering. Som konsekvens deraf har han valgt at omdøbe hans kursus til Digital language arts. Det indkredser bedre det, det handler om. Han håber med tiden at man kan stryge ordet Digital, da stort set alt idag er digitalt på en eller anden måde. Læs resten af dette indlæg »

Comments Ingen kommentarer »

Tirsdag var førstedagen i studieturens tætpakkede program.

I modsætning til nogle af  de kommende dage var dagens aftaler alle i New York.

Vi mødte bl.a. Associate Professor ved Engelsk Instituttet på UC Santa Barbara, Rita Raley, samt researchede formidlingsløsninger på MoMA og oplevede et enestående værk i lobbyen hos New York Times.

Læs resten af dette indlæg »

Comments Ingen kommentarer »

Still fra filmen: Land over vand

Still fra videoinstallation Land over vand

LAND OVER VAND 

–      En interaktiv færd i poesiens virtuelle landskab

LAND OVER VAND er en interaktiv filminstallation som kan opleves på litteraturfestivalen Vild med Ord den 7. – 9. september 2012.

7 forfattere har fået til opgave at undertekste en 5-minutters filmsekvens optaget i Caribien af videokunstner Thomas Seest. Det har stået forfatteren frit for, hvad teksten skal indeholde og hvordan den udfoldes. Forfatterne har fået filmen tilsendt med posten, hvorefter de er mødtes med Thomas i redigeringsrummet, hvor han har assisteret i tekstningen.

Læs resten af dette indlæg »

Comments Ingen kommentarer »

 

Syv danske forfattere har fået til opgave at undertekste en 5-minutters filmsekvens fra St. Croix udarbejdet af billede – og videokunstner Thomas Seest. Filmen følger et løssluppet kameras rejse fra vand til land til vand.

Forfatterne modtog i marts måned et postkort. Kortet var uden indhold eller afsender, kun adressefeltet var udfyldt. Et fingerpeg om, at det er dem, der i filmen får til opgave at udfylde ’det blanke felt’ dvs. skabe et sprogligt narrativ i det visuelle.

Læs resten af dette indlæg »

Comments Ingen kommentarer »

Ro og fordybelse på FestivalenLogo for Litteraturen finder sted

Igen i år står Roskilde Bibliotekerne sammen med Festivalen bag Poetry Hall i området Gloria på festivalpladsen. Midt i festivalens rock og rabalder kan man trække sig ind i skyggen til fordybelse, hygge og afslapning. Med kaffebar, siddepodier, massevis af bøger og legende litterære installationer, kan festivalgæsterne få en pause fra urinstøv og skybrud. I Poetry Hall er poesien, roen og fordybelsen i fokus. Læs resten af dette indlæg »

Comments Ingen kommentarer »