Arkiv for kategorien “Eksempler”

Her finder du forskellige eksempler på elektronisk litteratur og performance litteratur til inspiration.

I forbindelse med ferniseringen af Roskilde Bibliotekernes udstilling om tegnede blogs, fortæller Stine Spedsbjerg (Stindestregen.dk) her om forholdet mellem hendes eget liv og det tegnede liv.

Comments Ingen kommentarer »

 

Roskilde Bibliotek sætter fokus op tegnede blogs i perioden 5. september-30. september
Maren er tynd som en tændstik og Stine har et kæmpe hoved. Eller sådan ser det i hvert fald ud, når Maren Uthaug og Stine Spedsbjerg tegner sig selv på de populære blogs Stinestregen og Marens Blog. Kom og oplev de to kvinders tegnede fortællinger i bibliotekets nye udstillingsområde for digital litteratur. Stine Spedsbjerg har blogget på stinestregen.dk siden 2008. Hun er uddannet journalist og arbejder som freelance tegner og tekstforfatter.

Maren Uthaug har blogget på marensblog.dk siden 2009. I 2012 udgav Maren et udvalg af sine tegninger fra bloggen i bogen Ellers går det godt. Hun vandt desuden Politikens tegneseriekonkurrence i foråret 2013 og tegner nu en fast stribe i Politikens kulturtillæg under navnet; Ting, jeg gjorde.

Udstillingen
varer indtil den 30. september

Comments Ingen kommentarer »

Poesimaskinen er nået til Fredericia bibliotek (udstillet 4-25 september). Og er passende placeret i nærheden af bibliotekets “pose poesi”.

Comments Ingen kommentarer »


Fra den 24-30 august var installationen “Blæk” udstillet og i brug på Vejen bibliotek.

Comments Ingen kommentarer »

Pia Juul er netop blevet tildelt Kritikerprisen 2012 for novellesamlingen ‘Af sted, til stede’. Her kan du se hende læse op af samlingen og i samtale med lektor Dan Ringgaard fra Aarhus Universitet. Optagelserne er fra februar 2013 da Pia Juul besøgte Litteraturstedet på Åby Bibliotek.

Pia Juul er aktuel med novellesamlingen Af sted, til stede og har siden debuten i 1985 høstet stor anerkendelse som både lyriker, prosaist og dramatiker. Pia Juuls elegante værk er karakteriseret ved at være selvironiserende og humoristisk; fortællingerne i såvel prosa som lyrik bevæger sig mellem fortid, nutid og fremtid i et analyserende sprog, der er stærkt rytmisk og melodisk.

 

Comments Ingen kommentarer »

Tid: Onsdag 20. marts 2013, kl. 10-17
Sted: Godsbanen i Aarhus, Remisen, Skovgaardsgade 3-5,
8000 Aarhus C
Tilmeld dig her

Kursusgebyr: 700 kr.
PROGRAM
09.00-10.00 Ankomst og morgenmad

10.00-10.15 Velkomst v. chef for Lokalbibliotekerne Britta Bitsch,
Borgerservice og Biblioteker, Aarhus og vicebibliotekschef Peter
Høybye, Roskilde Bibliotekerne

10.15-10.30 Performance/happening med Eva Tind Kristensen

10.30-11.00 Om aktuelle og nye litteraturformer i et historisk lys v. Tania
Ørum. Københavns Universitet

11.00-11.45 Nye formidlingsmåder – erfaringerne fra projektet Litteraturen
finder sted v. projektlederne Martin Campostrini, Roskilde
Bibliotekerne og Lise Kloster Gram, Aarhus Kommunes
Biblioteker samt Lise Vandborg, chefredaktør for Litteratursiden.dk

11.45-12.30 Contemporary literature and new technology v. Daniel Snelson,
University of Pennsylvania

12.30-14.00 Frokost og workshops

12.30-13.10 Elektronisk litteratur i praksis

13.15-14.00 Performancelitteratur i praksis

14.00-14.45 Bibliotekerne og de nye litteraturformer v. evaluatorerne Martin
Glaz Serup, Københavns Universitet og Søren Pold, Aarhus
Universitet

14.45-15.00  Performance/happening med Daniel Snelson

15.00-15.30 Kaffepause

15.30-16.15 Criteria for evaluating electronic literature v. Alexandra Saemmer,
L’université Paris 8

16.15-17.00 Konklusioner og afsluttende happening/performance med
Jens Blendstrup

Performance/happenings med internationale og danske forfattere.
Litteraturen finder steds idékatalog udgives i forbindelse med konferencen.

Comments Ingen kommentarer »

Den 30. oktober 2012 vovede Jens Blendstrup atter at sætte sine indfødte 8240-ben på Risskovsk grund. Resultat: en uforglemmelig aften med Blendstrupsk oplæsning og samtale.

ANMELDELSE: af Tinna Stengaard

Forfatterarrangementer er efterhånden ikke et sjældent syn. Interessen for personen bag værket er for tiden bemærkelsesværdig, og sådanne arrangementer formår da også ofte i høj grad at bidrage til litteraturdebatten.

Når det er sagt, skal det nævnes, at Blendstrup-arrangementet i Risskov på mange måder adskiller sig fra lignende arrangementer – det var i den grad LIVE, og kun de få forventer at blive stukket en håndbajer, når de træder ind på et bibliotek. Stemningen var lagt fra starten, da de fremmødte én efter én trådte ind i lokalet og samtidig tilbage til den typiske 70’er bodega, hvor mange forskellige duge prydede (næsten) alle bordene. Her havde den gamle grønne lænestol vanligt taget sin plads foran et retro B&O-fjernsyn, og Matadorspillet var placeret på stuebordet klar til brug.

Jens Blendstrup debuterede i 1994 med ”Mennesker i en mistbænk”, en novellesamling udgivet på Borgen. I hans forfatterskab indgår adskillige genrer som noveller, kortprosa, en børnebog, dramatik og meget mere. Senest er han aktuel med ”Berlin”, en bog af prosastykker med fotografier af Lars Gundersen.

Hans første roman ”Gud taler ud” skildrer Blendstrups far Uffe, og er af den mere selvbiografiske art, som fint demonstrerer den menneskelige skævhed – et omdrejningspunkt for Blendstrups forfatterskab, hvor temaer behandles i en vekslen mellem humor og tragik.

Blendstrup voksede op i et villakvarter i Risskov, og denne opvækst danner baggrund for meget af det selvudnævnte villavejs-vidnes- litteratur. Denne aften kom da også til at handle meget om Blendstrups far, som må siges at være noget af en karakter. Skildringen af faren og ”det gamle” Risskov kom fint til udtryk gennem Blendstrups farverige og udtryksfulde oplæsning.

Sjældent har jeg set en så levende og dynamisk oplæsning og interageren med publikum – fuld af humor, varme og sprælskhed. Netop denne følelse indtog publikum, og stemningen forblev gennem hele aftenen uformel, humoristisk og hyggelig.

Den Blendstrupske oplæsning kan varmt anbefales.

VIDEOOPTAGELSER

Comments Ingen kommentarer »

Den 9.november har Roskilde Bibliotek den store fornøjelse at byde velkommen til udstillingen In Words Drown I. Vi giver derfor ordet til Kurator og stifter af In Words Drown I, Mille Højerslev Nielsen.

“Findes der i litteraturen en kunstnerisk kerne, der kan udtrykkes uafhængigt af form?”
IN WORDS DROWN I er et kuratorisk virke, der undersøger litteraturens tværæstetiske potentialer og mulighedsrum. Målet er at opløse traditionelle idéer om, hvad litteratur er og kan. Læs resten af dette indlæg »

Comments Ingen kommentarer »

Torsdag gik turen til universitet i Philadelphia, hvor vi skulle se det berømte Kelly Writers House, som har til huse på Penn University. Vi skulle møde professor Al Filreis, som er direktør for Kelly Writers House og husets daglige leder Jessica Lowenthal. Al Filreis står desuden bag webmagasinet Jacket2 og sammen med Charles Bernstein står han bag lydarkivet PennSound. Kelly Writers House er omdrejningspunkt for undervisning i creative writing og er et centrum for forfattere og for litterære events.

Billede af Al Filreis

Vi mødte Al Filreis, som er direktør for Kelly Writer House

Læs resten af dette indlæg »

Comments Én kommentar »

 

Efter at have været oppe alt for tidligt, ankom vi dog fortrøstningsfulde til New Yorks Penn Station, blot for at konstatere at vore tog var en time forsinket. Den time endte med at blive til 1,5 inden vi sad på Toget på vej mod Providence For at besøge Professor og udøvende digital poet John Cayley på Brown universitet.

John Cayley underviser i Engelsk og Creative Writing. Cayley selv er ikke meget for ordet Digtal writing da de færreste har en ide om hvad det er, og da det i princippet kan dække over alt fra blogindlæg, tweets beskeder til programmering. Som konsekvens deraf har han valgt at omdøbe hans kursus til Digital language arts. Det indkredser bedre det, det handler om. Han håber med tiden at man kan stryge ordet Digital, da stort set alt idag er digitalt på en eller anden måde. Læs resten af dette indlæg »

Comments Ingen kommentarer »