Peter Laugesen levede til fulde op til forventningerne over for et forventningsfuldt og talstærkt publikum den 15. november i LitteraturStedet på Åby Bibliotek. Stefan Kjerkegaard fra Aarhus Universitet gav indledningsvis en fyldestgørende introduktion til det samlede forfatterskab, og arrangementer bidrog til at markere, at Peter Laugesen i år har 50 års forfatterjubilæum og runder de 70.

Laugesens digtproduktion kan være svær at beskrive under én samlet betegnelse – den favner bredt fra det helt minimale til det storladne, omsiggribende. Digtningen er til tider blevet kaldt anarkistisk og har sine rødder i den amerikanske beatgeneration. Alt skal med; det skønne og grimme kan ikke adskilles i sproget, men er en betingelse for hinanden.

Laugesen er en del af den ”litterære scene”, og selve legen med sproget, og Laugesens musikalitet gør det uhyre oplagt at opleve Laugesen live. Oplevelsen af det forskelligartede, omskiftelige sprogunivers er ganske særlig og gør, at Laugesen fortsat er forkanten af hvad dansk digtning kan, når den er bedst.

Stefan Kjerkegaard fortæller om Peter Laugesens forfatterskab

 

 

Læg et svar