Chercher le texte  (23-28 september) – ELOs konference i Paris er ifølge organisationen bag er det den største begivenhed indenfor digital litteratur, der nogensinde har fundet sted i Europa. Over 200 kunstnere, performere og forfattere samles i Paris for at fremvise de nye former for litteratur. Hele arrangementet består af tre dele; en udstilling med digital litteratur på Nationalbiblioteket, der løber året ud; en performance-festival der foregår forskellige steder i byen; og den internationale konference organiseret af den amerikanske organisation for digital litteratur ELO. Det er første gang, ELO afholder deres konference i Europa.

Performance - Evolution

Mandag aften åbnede konferencen med en debat og seks performances i Pompidou Centret, hvor salen var fyldt.
Særligt to performances skilte sig ud. Johannes Heldén og Håkan Jonssons ”Evolution” og Fletcher & Lovelaces ”The Fetch”.
I ”Evolution” sidder de to performere på scenen og bagved dem vises en kode, først langsomt med blid musik og dernæst hurtigt og med mere kompliceret kode. Det understøtter oplæsningen, der bestod af to fortællespor. Det ene spor beskrev udviklingen af kunstig intellligens, der bliver stadig mere omfattende og det andet var digteren Heldéns tekster. De to smeltede sammen til sidst, hvor man hører, at digteren i 2013 opgiver at digte, fordi computeren nu selv kan skabe nye tekster. Mens oplæsningen foregår, projekteres koden op på skærmen og dækker den ene performers ansigt.
Performancen var samtidig poetisk og dyster, hvilket understregede det dystopiske indhold.

The Fetch

Performance - The Fetch

En anden spændende performance var ”The Fetch” af Fletcher & Lovelace.

Philippe Castellin & Jean Torregrosa performer ”Lectures numériques”

Og Philippe Castellin & Jean Torregrosas performance med titlen ”Lectures numériques”

Læg et svar